Thiebaut Claes Advocaten

Proces achter gesloten deuren

Gazet Van Antwerpen - Het laatste Nieuws - Nieuwsblad| 22 september en 15 december 2022

Mr. Thiebaut staat één van de jonge beklaagden bij die wordt beschuldigd van deelname aan een groepsverkrachting. Hij slaagde erin om de effectieve gevangenisstraf van 8 jaar die werd gevorderd door het openbaar ministerie, te herleiden naar een voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 jaar.

 

"Trio schuldig aan groepsverkrachting in jeugdcentrum J@M: vijf jaar voorwaardelijke celstraf"

Lees het artikel: Nieuwsblad 15/12/2022

 

Zie ook:

"Ondanks verzet van beklaagden en parket: rechtbank behandelt proces rond groepsverkrachting in J@M achter gesloten deuren" 

We hebben begrip voor de situatie van het slachtoffer en hebben begrip voor haar vraag. Maar over deze zaak is al heel wat geschreven in de media en ook op de sociale media leefde dit enorm. Het is voor ons ook belangrijk om nu het standpunt en het verhaal van onze cliënten te vertellen. Tijdens een openbare zitting

Lees het artikel: GVA 22/09/2022 

 

"Rechtbank buigt zich over groepsverkrachting in lokalen van jongerenwerking J@M" 

Ik begrijp de vraag van de tegenpartij en toon hiervoor ook alle begrip, maar deze zaak werd al uitgebreid besproken in de kranten alsook op sociale media waardoor mijn cliënt aan de schandpaal werd genageld. Het is nu onze kans om bepaalde zaken uit te leggen”, aldus mr. Thiebaut over het debat aangaande de behandeling achter gesloten deuren.

Lees het artikel: HLN 22/09/2022 

© 2022 Thiebaut & Claes.